#203 Lajitunnistusta: Pärinäeläin

1. Havaintoaika

2. Havaintopaikka

3. Ulkomuoto

4. Käyttäytyminen

5. Muut huomiot


1. Havaintoaika riippuu täysin päiväunien ajasta, mutta yleensä havaittavissa kerran päivällä sekä kerran iltahämärällä. Myös muut ajankohdat normaalista rytmistä poiketen on mahdollisia.

2. Havaintopaikka riippuu ihmisten sekä lelujen sijainnista. Välillä löytyy myös hyvistä piilopaikoista kuten sängyn alta.

3. Ulkomuotona normaalista poiketen kirkkaan punainen nenä sekä tassujen anturat. Myös korvat sojoittavat yleensä taakse päin (normaalisti sojoittavat eteenpäin) sekä kääntyilevät nopeasti. Häntä heiluu normaalia enemmän sekä nopeammin. Joskus se saattaa myös olla normaalia paksumpi. Usein pärinäeläimen voi havaita leikkisästä asennosta (etutassut maassa ja pehva ylhäällä).
Vasemmalla näkyy tuo pärinäeläimen korvien yleinen asento ja oikealla näkyy kirkkaanpunainen nenu.
4. Ensimmäisen käyttäytymisen muutokset huomaa äänessä, se on normaalia matalampi sekä "vaativampi". Seuraavaksi tuleekin nopeatempoinen rallittelu sekä leikkiminen jonka aikana yleensä kuuluu haivainnointia helpottavaa ääntelyä. Kuuloaisti ei toimi toivottuun tapaan sekä joskus esiintyy myös ei-niin-toivottua ihmisten päälle hyökkimistä (lähinnä jalkoihin) tai kiipeilyä kiellettyihin paikkoihin. Yleistä on myös kaiken tuhoaminen.
Tuhottavaksi kelpaa mikä vain leluista huonekaluihin.
5. Jos pärinäeläimen onnistuu pyydystämään ja ottaa sen syliin niin yleensä esiintyy myös rimpuilua sekä näykkimistä. Tämän takia pyydystämistä pyritäänkin välttämään. Pärinäeläintä kehotetaan käsittelemään ainostaan lelun tai jonkun muun vastaavan kanssa ettei tule suoraa ihokontaktia. Yleensä sen reviiri kehotetaan rajaamaan vähän pienemmäksi mahdollisten vahinkojen välttämiseksi.

4 kommenttia:

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!