#192 Manun hassut tavat

Manu on ollut minulla reilu 4 kuukautta ja siinä ajassa ollaan ehditty hyvin tutustumaan ja tällä kertaa listailen sen hassuja tapoja (tästä löytyy postaus jossa kerroin pariskunnan hassuja tapoja). Nämä ovat sellaisia, jotka ovat hassuja minun ja ystävieni mielestä, mutta muille varsinkin kissan omistajille ne voivat olla ihan arkipäiväisiä juttuja.

 • Manu ei mielellään syö kahtena päivänä peräkkäin samaa märkäruokaa. Jos toisena päivänä laittaa samaa kuin edellisenä, niin yleensä se jää kupiin koskemattomana.
 • Monille blogin lukijoille ei varmaan tule yllätyksenä, että tämä poika nukkuu välillä vähän miten sattuu ja missä sattuu. Se myös osaa vallata sängyn aika tehokkaasti itselleen, eihän nyt mamman kultamussukkaa voi kieltää nukkumasta niin suloisesti pitkin pituuttaan.
 • Se haluaa joka paikkaan tulla mukaan. Jos raukkaparka jää vaikka vessan ulkopuolelle niin alkaa sen päivänen huuto, mikä kuuluu varmaan ylimpään kerrokseen asti. Jos en ota sitä mukaan suihkuun (oleilemaan kylpyhuoneeseen) niin se huutaa vielä enemmän ja vielä äänekkäämmin. Parvekkeelle se myös haluaa aina tulla, muuten se sitten istuu oven takana huutamassa. Se on kuitenkin oppinut olemaan myös yksin eikä yksinoleminen ole mikään ongelma (vaikka tästä kohdasta voikin saada erilaisen kuvan).
 • Sillä on myös kauhea tarve aina ilmoittaa, jos se on tehnyt jotain normaalista poikkeavaa. Esim. yksi päivä se sai jotenkin tiputettua kylpyhuoneen lastan (mikä roikkuu suihkuverhon tangossa) ja tuli viereeni huutamaan ja pyörimään levottomasti. Kun nousin ylös niin se juoksi lastan viereen ja jatkoi huutamista niin kauan, että kävin katsomassa mitä on tapahtunut. Tämä on siitä hyvä tapa, että saan nopeasti tietää jos se on tehnyt jotain tuhmuuksia. 
 • Se myös tykkää istuskella ikkunan vieressä ja saattaa tuijotella ulos pitkänkin aikaa. 
 • Manu tykkää leikkiä vedellä. Varsinkin jos joku on käynyt suihkussa niin se menee pyörimään lattialle niihin äärettömän pieniin vesilammikoihin. Usein se myös tunkee lavuaariin, jos hanasta päästää vettä. Muutaman kerran olen sen myös löytänyt keittiön lavuaarista, kun olen unohtanu keittiön oven auki. Kuitenkin tassujen peseminen on hänestä todella inhottavaa puuhaa ja se onkin aina yhtä taistelua.
 • Se myös välillä muistuttaa vähän koiraa. Välillä olen sille heitellyt höyhenkeppejä ja se noutaa niitä ihan mielissään. Se myös heittäytyy aina makaamaan lattialle siinä toivossa, että joku rapsuttaisi sitä massusta. Tätä se tekee aina, jos on joutunut olemaan yksin tai päästessään isännän huoneeseen. Ja jos vahingossakin sattuu vain kävelemään ohi niin sitten se kävelee perässä ja heittäytyy jalkojen eteen lattialle, jos vaikka sillä kerralla ihminen huomaisi sen paremmin. Muutenkin se on usein hyvin hellyydenkipeä ja tunkee vaikka naamaan hakemaan huomiota, kunhan joku vähän rapsuttaa.
 • Tämä viimeinen ei ole oikeastaan tapa, mutta se on hassu ominaisuus tai lähinnä ominaisuuden puute. Manussa ei ole ollenkaan metsästäjän vikaa ja vaikka olen koittanut sen kanssa leikkiä saalistusleikkejä niin se ei ymmärrä. Yleensä se vain juoksee suoraan lelun päälle eikä se oikeastaan koskaan vaani mitään. Se myös välillä näkee parvekkeella pikkulintuja ja niille se vain naukuu samalla kun häntä vispaa tuhatta ja sataa. Käydessämme Minnin ja Mishan luona se katsoi ihmeissään Minniä, joka on luonnostaan aikamoinen metsästäjä. Saa nähdä tuleeko tähän muutosta sitten, kun Manu saa kaverin.
Videon linkki

Onko muiden kissoilla/muilla eläimillä samanlaisia tai muita hassuja tapoja?

4 kommenttia:

 1. Meidänkin Manu on hyvin taitava ottamaan "tilan haltuunsa" eli levittäytyy hyvin laajalle alueelle. Juuri yksi päivä katselin kun se rötkötti koiranpedissä niin, että valui osittain ulos siitä. 17-kiloinen koira kun mahtuu ihan hyvin siihen pedin sisäpuolelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näinkin sen kuvan teidän blogissa juuri hetki sitten ja naureskelinkin, miten kaimat voikaan olla niin samanlaiset :D

   Poista

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!