#187 Kaniunelmia

Ajattelin ensin laittaa kaikki unelmat samaan postaukseen, mutta siitä olisi tullut aivan liian pitkä joten jaoin ne muutamaan osaan. Halusin aloittaa kertomalla kaniunelmista. Tätä aihetta tulee mietittyä aika usein vaikka uuden kanin hankinta on ajankohtaisena aikaisintaan vasta sitten, kun Neidistä tai Pojusta aika jättää.

Yleisesti ottaen olen ihastunut enempi pystykorvaisiin rotuihin ja väritykseltään luonnonharmaisiin sekä chinchilloihin (tietty alla olevat poikkeukset). Ovathan kaikki luppakorvaiset suloisia, siitä ei pääse mihinkään, mutta omaa silmää miellyttää enemmän jänismäinen ulkonäkö.

Hollantilainen
Tähän rotuun ja eritoten sen väritykseen rakastuin aivan ensisilmäyksellä. Onneksi löysin blogimaailmasta parikin blogia joissa päätähtinä on kyseisen rodun edustajia ja mitä enemmän luin niiden käytöksestä niin sitä enemmän noihin rakastuin. Onhan nuo omat kanit ihan kivan kokoisia (n. 2kg), mutta jotenkin sydän kaipaa vähän isompaa rotua ja hollantilainen voisi olla juurikin se seuraava askel (vaikka se luokitellaankin pieniin rotuihin). Tästä rodusta kelpaisi kyllä mikä väri tahansa. Aikaisemmin olin tykästynyt luonnonkeltaiseen enemmän, mutta nykyään värillä ei ole väliä!

Belgianjänis
Kanit on kaneja ja jänikset jäniksiä. Bjänisten ulkonäkö oli itselle ensin vähän ristiriitainen juttu. Alkuun se tuntui liian jänismäiseltä lemmikkikaniksi, mutta mitä enemmän näin kuvia ja kertomuksia rodun edustajista, sitä enemmän niihin ihastuin. Tämänkin rodun edustajista ottaisin mitä väriä tahansa, vaikkakin unelmana olisi saada oikeaa rusakkoa muistuttava jänis.

Belgianjätti
Sitten kun hypätäänkin keskisuuresta rodusta jättiin niin tulee Belgianjätti. Näissä myös kiehtoo tuo jänismäinen ulkonäkö ja olisihan se aika koomista omistaa pienen koiran kokoinen kani! Olen myös kuullut paljon tämän rodun ihanasta käytöksestä, joten tällainen pallura voisi muuttaa meille vaikka samantien! Ehkä sitten joskus, kun on oma talo ja oma piha (eli enemmän tilaa).

Millaisia kaniunelmia teillä on vai joko kotoa löytyy kaikki unelmayksilöt?

4 kommenttia:

 1. Just vähän aika sitten kirjottelin omista kaniunelmista eli haaveissa kääpiöluppa ja kaikenmoiset jänikset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sen lukaisinkin jo läpi. Piti silloin kommentoida, että hassu sattuma kun samaan aikaan tuli molemmille tuo idea, mutta unohdimpa sen kommentoinnin ihan kokonaan :D

   Poista
 2. Mun blogin nimi on Kaniunelmia ;D Haluutko tsekkaa? noponenaajakuvausta.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!