#179 Meidän päivä!

  Tänään päivä alkoi varttia vaille yhdeksän. Aamuisin päästän aina Manun makuuhuoneeseen ja vietetään halipusuleikkihetki. Manu toi eteisestä tullessaan höyhenkepin joten tänään enemmänkin leikittiin ja pyörittiin kuin halittiin ja pusuteltiin.
  Yhdeksältä noustiin ylös ja ensimmäiseksi vaihdoin Manun veden. Sitten suunnattiin keittiöön sanomaan kaneille hyvät huomenet. Tyhjensin Manun ruokakupit ja laitoin ne likomaan altaaseen. (pesen märkäruokakupin aina ruoanlaiton yhteydessä ja raksukipon pesen n. kerran viikossa kunnolla) 
  Sillä välin otin kanien ruokakipon ja laitoin sinne aamuruoan. Uudet kupit pääsivät tänään testiin sillä päätin antaa pariskunnalle vähän porkkanaa ja omenaa (yleensä ne saavat tuoreet illalla, mutta eilen illalla unohdin antaa vaikka oli tarkoitus niin annoin nyt vasta aamulla). Siksi kaksi kuppia, että Neiti osaa välillä olla aika omistushaluinen kun kyse on herkuista. Samalla vaihdoin myös kanien veden.
  Kaneille ruoka nenun eteen ja Manun kuppien pesuun. Se sai tänään Cosman Thai purkista kana&katkarapua sekä hiukan raejuustoa.
  Puoli kymmeneltä istahdan itse koneelle aloittelemaan tätä postausta ja selailemaan blogien uusia postauksia. Manu tapansa mukaan istahtaa katselemaan ikkunasta ulos ja hetken päästä möngersi jonnekin nukkumaan.
  Neljän aikaan olikin aika siivota elukat ja aloitin tänään kaneista. Ensin otin matot pois ja pudistelin suurimmat roskat lattialle. Sitten lastasin ne kasoiksi jotka saa helposti harjattua roskiin. Vessalaatikosta otin tällä kertaa vain käytetyimmät pois, sillä parin päivän päästä tyhjennän sen kokonaan ennen lähtöä joulun viettoon.
     Imuroinnin jälkeen jouduin muutamat pissatahrat pyyhkimään pois, mutta sen jälkeen saikin laittaa matot, ruokakipon sekä pahvilaatikon paikalleen ja se olikin siinä! Tämän jälkeen Manukin pääsi keittiöön katsomaan mitä on tapahtunut.
  Kanilan jälkeen siirryinkin siivoamaan Manun vessan. Tällä kertaa heitin kaikki hiekat pois ja vaihdoin kokonaan uudet tilalle tosin vasta laatikon pesun jälkeen. Lopuksi imuroin lattialla olevat hiekat pois. Varttia vaille viisi siivous oli valmis!
    Iltaruokaa elukat saivat tänään vartin yli yhdeksän. Kaneille laitoin taas desin verran pellettejä ja täytin Manun raksukipon sekä heitin ylijääneet märkäruoan rippeet pois ja laitoin tilalle Cosman Lohta. Sitten sanottiinkin hyvää yötä kaneille. Manulle sanon hyvää yötä kymmenen maissa, kun menen itse nukkumaan ja se saa mennä eteiseen yöksi.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Suloinen taustakuva kännykässä <3

  VastaaPoista
 2. Iha postaus, ihana kissa ja ihanat kanit💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuulla, että tykkäsit!

   Poista

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!