#175 Meidän poppoon ruokinta

Heinä
Hyvä heinä on kanien ruokinnan perusta. Meidän heinä tulee pääsääntöisesti kummieltani (joilta heinää menee myntiin myös eläinkauppoihin ja muille yksityishenkilöille). Näin voin olla varma heinän hyvästä laadusta eikä tuo maksa meille mitään. Välillä kuitenkin heinän haku venyy ja tuolloin ostan joko Mustista ja Mirristä tai Zooplussalta heinää. Oskun marketista saatavaa heinää meille ei enää tule (voit lukea syyn tästä).

Vesi
Päivittäin vaihdan sekä kaneille että kissalle veden (ja samalla pesaisen juomapullon ja -kupin). Kanit juovat päivästä riippuen 200-500ml vettä ja Manu 1-3 dl.

Pelletit
Eri merkkisiä pellettejä meillä on ehditty kokeilemaan ja nyt palattiin taas Versele-Laga Cuni Adult Complete:en. Aikaisemmin tässä oli ongelmana suht korkea rasvapitoisuus (3.0%) jolloin Neiti pyöristyi vähän liikaakin (mitään herkuttelua en myönnä), mutta nyt se on laihtunut jonkun verran joten päätin taas kokeilla josko tämä sopisi sittenkin. Muihin pelletteihin nuo ovat kyllästyneet todella nopeasti, mutta tämä muistaakseni maistui vähän pidempäänkin. Pellettejä kanit saavat aamulla ja illalla n. 1 desin.

Jo kokeiltuja pellettejä: Greenwoods, Meister Lampe, Hobby Plus, Burgess Excel Adult sekä Junior, Mucki Active & Fit, Best Friend.

Herkut
Kanit: Suurinosa kanien herkuista on tuoreruokaa tai itsekuivattuja hedelmiä ja vihanneksi. Tuoreessa pyrin ostamaan aina mahdollisuuksien mukaan suomalaista. Välillä tulee muun ruoan mukana tilattua jotain valmisherkkuja. Tuoretta pyrin antamaan muutaman kerran viikossa ja muita herkkuja silloin tällöin (nykyään aika vähän). Kesäisin pyrin antamaan mahdollisimman paljon vihreää.

Manu:  Erilaisia herkkuja on kokeiltu ja lemppareiksi todettu nuo Lidlistä saatavat Coshiban tikut. Se myös saa välillä ruoanlaiton yhteydessä lihaa.

Kuivaruoka
Manun raksut vaihdettiin Applawssista Porta 21 Feline Finest Kitten:iin ja ne ovatkin maistuneet paremmin. Raksuja Manulla on periaatteessa kokoajan tarjolla ja kuppiin laitetaan aamulla ja illalla n. 1 desin verran.

Märkäruoka
Erilaisia märkäruokia on myöskin kokeiltu monia merkkejä ja makuja. Parhaaksi kuitenkin totesin Cosman purkit vaikkei niistäkään kaikki kelpaa. Parhaiten maistuu kana, tonnikala ja sardiini. Mitään makua se ei kuitenkaan syö paria päivää putkeen vaan se täytyy joka päivä vaihtaa. Märkäruokaa Manu syö tällä hetkellä n. 2 isoa ruokalusikallista (aamulla saa yhden ja illalla toisen). 

Jo kokeiltuja merkkejä: Smilla, Whiskas, Latz, Rainbow, Gourmet, Natures, Almo Nature, Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!