#93 Vastaukset

Mistä olet ostanut Pojun ja Neidin ?
- Kumpaakaan en ole ostanut. Neidin bongasin Apulasta ja haettiin se sitten Vantaalta edellisen omistajan luota. Poju oli serkkuni tekemästä poikueesta ja tarttui vähän niinkuin vahingossa mukaan

Haluaisitko enemmän kaneja? Jos niin millaisia?

- Haluaisin toki. Tällä hetkellä ei riitä tila eikä aika useampaan kuin kahteen. Mutta noiden jälkeen on haaveissa luonnonkeltainen hollantilainen ja belgianjänis.

Oletko tyytyväinen kaniesi asuintiloihin? 

- Periaatteessa. Haluaisin noille mahdollisimman tilavan ja hyvät tilat ja toisaalta haluaisin elää noiden kanssa samassa tilassa ilman mitään aitoja ja esteitä.

Mikä on Pojun lempiherkkua? Entä Neidin?

- Neiti tykkää melken mistä vaan. Varmaan eniten omenista ja mansikkaherkuista. Poju taas on vähän nirsompi eikä oikein innostu mistään herkusta. Kuivatut banaanit ovat varmaan mieleisin herkku.

Ulkoilevatko (siis ihan ulkona) Neiti ja Poju koskaan?

- Maalla ollessa ne ovat päivät aina ulkona. Kotona ei ulkoilla sillä en ole laiskuuttani jaksanut niille pahemmin valjaissa oloa opettaa.

Oletko koskaan katunut kanien hankintaa?

- Silloin kun Neiti oli pelkästään ja se oli aivan mahdoton niin hetkittäin kyllä. En silti olisi luopunut siitä mistään hinnasta.

Paljon kaneihin menee kuukaudessa?

- Tämä on paha. Nyt kun vaihdettiin ruokaa niin siihen ja nameihin menee varmaankin 20 e kuukaudessa. Kuiviketta tulee ostettua vähän vaihtelevasti, mutta n. 10-15 euroa kuukaudessa. Plus vielä tuoreruoka. Keskimäärin varmaankin 40 euroa kuukaudessa.

Miten päädyit hankkimaan juuri nämä kanit?

- Neidistä löysin ilmoituksen Apulasta ja jokin siinä vain kolahti. Pojun taas näin serkkuni luona sen ollessa todella pieni ja ihastuin siihen heti.

Onko haaveissasi kenties jotain muita lemmikkejä?
- Hetken aikaa on jo ollut kauhea kissakuume, mutta semmoista tuskin tulee (emme ole pahemmin kissaihmisiä). Todennäköisesti sitten kun on hyvin aikaa niin talouteen tulee koira.

Milloin Poju ja Neiti ärsyttävät eniten (vai ärsyttävätkö koskaan :D)
- En tiedä niinkään ärsyttääkö se, mutta Poju on välillä todellä nössö. Se ei oikein yksin tykkää olla missään jolloin sen kanssa kaksistaan oleminen on vähän turhauttavaa välillä.

Neitissä eniten varmaan ärsyttää se kun se kiusaa Pojua tai protestoi tekemällä kaikkea ei sallittua (mm. listonjen jyrsiminen).


Miten usein siivoat kanien tilat? Ja miten kauan aikaa siihen menee?

- Siivoan yleensä kerran viikossa kun noilla on tuo iso wc-laatikko. Samalla imuroin suurimmat roskat pois matolta. Tähän menee varmaankin n. 5-10 minuuttia. Pari kertaa kuussa siivoan kunnolla johon meneekin sitten 10-15 minuttia.


Mikä Pojussa ja Neidissä on parasta? 
- Parasta niissä on niiden molempien ihanat persoonat. Molemmat ovat sopivan seurallisia ja samalla sopivan riippumattomia ihmisen huomiosta. Ne ovat yksinkertaisesti aivan ihania perheenjäseniä.

Entäs parasta ylipäätään kaneissa? 

- Pidän kaneista juurikin sen takia, että ne ovat sopivan seurallisia ja samalla sopivan riippumattomia ihmistä. Esimerkiksi koira vaatii niin paljon enemmän tilaa, aikaa ja huomiota kuin mitä kanit.

Millaiselle ihmiselle kanit sopii? 
- En tiedä onko mitään tietynlaista ihmistyyppi jolle kanit sopii. Parhaiten varmaan eläinrakkaille maalaisjärjellä ajatteleville.


Kiitos kysymyksistä. Näihin oli kiva vastailla.
Kuulumispostaus tulee pyhien jälkeen! 

4 kommenttia:

 1. teetkö muille baanereita tai ylipäätään itse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen omat bannerit itse ja olen yhden tehnyt pyynnöstä. Niinkuin varmasti omista bannereista huomaa niin olen ihan aloittelija vasta ja osaan tehdä vain perusjuttuja photoshopilla.

   Laita mulle vaikka sähköpostia tintinblogi@outlook.com niin voisin vaikka joulun jälkeen väsäillä jotain :)

   Poista
 2. Minkä näköinen on vaalean ruskea hollantilainen? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkeltainen näköhään oikealta nimitykseltään :)

   Poista

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!