#86 Kaniton on huoleton

Niinhän se menee, että kaniton on huoleton. Vaikka kauanhan meilläkin on ollut kaikki hyvin.

Tässä on katseltu ja ihmetelty vähän hissunkissun Pojun syömistä. Jotenkin ollut sellainen tunne, että se ei oikein syö mutta on koko ajan ollut virkeä ja ihan oma itsensä niin ollaan annettu asian olla. Sunnuntaina sen papanat olivat pienentyneet jonkun verran ja maanantai aamulla ne olivat hiiren papanan kokoisia. Aamun jälkeen se ei syönyt ollenkaan eikä myös papanoinut.

Illalla iski paniikki. Ohjasin isännän kauppalistan kanssa kauppaan ja aloin pilkkoa tuoretta ruokaa, sekoitin vedessä pellettejä ja sekoitin ne piltin joukkoon. Onneksi muutama omenan ja kurkun siivu maistui. Laitettiin vielä Neiti eri huoneeseen ja Pojulle paljon erilaista yöpalaa. 

Aamulla ruokakupista oli hävinnyt hiukan pellettejä sekä omenaa ja kurkkua. Jätimpä siis soittamatta eläinlääkäriin ja lähdin hakemaa apteekista parafiiniöljyä sekä pari lääkeruiskua. Kotona aloitettiinkin kauhea tappelu saada muutama milli mehua ja öljyä Pojun suuhun. 

Päivän aikana Poju on syönyt paremmin, mutta papanoi pelkästään helminauhoja. Eikä tähän auta yhtään Pojun ihana tapa syödä partakarvojaan kun se joutuu käsittelyyn. Jos huomenna ei tule normaaleja papanoita niin pakko soittaa eläinlääkärille. 

Neiti on todella kettuuntunut jouduttuaan yksin toiseen huoneeseen. Se jyrsii kaltereita, heittelee vessaa, kaivaa kaikki kuivikkeet pois, heittelee heiniä ja ruokia pitkin aitausta.
Näytetään 20131125_232618.jpg

9 kommenttia:

 1. Voi pientä. Toivottavasti ei mitään vakavaa. :) Käythän kattomassa mun kani blogin elainten-elamaa.blogspot.com ja liity lukijaks jos kiinnostaa. :) Siellä on nyt myös arvonta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :) Käyn kurkkaamassa

   Poista
 2. Toivottavasti kaikki on kunnossa <3 ei oo kivaa kun kani sairastaa :(

  VastaaPoista
 3. Miun kanilla oli vähä sama.. se ei syöny(yleensä syö kyl aik reippaasti:D) ja ei ollu kakannu kokopäivänä, no annoin öljyy ja koitin syöttää.. ei syöny öljyy sain vähä. sit ku se ei liikkunu makas vaan kokoajan, niin koitin pitää sen liikkeessä, lopulta tuli papana ja sit se oli taas virkee. Meillä tosin kyseessä oli varmaan karvanlähdön takia joknkunmoinen suolitukos. onneksi selvisen säikähdyksellä kani on miulle kokoelämä<3 paranemisii sinne pojulle! toivottavasti tulee nopeesti kuntoon!!<3:'( p.s. miun blogi www.rakkaatmet.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suolitukosta mä tollakin epäilen kun se välillä kans syö omaa karvaansa ihan huolella. Toivotaan :) käyn kurkkaamassa blogia.

   Poista
 4. Hmm... meidänkin kani teki niin, lopulta sille tuli ummetus ja kuoli. ;(

  VastaaPoista
 5. Kuinka poju voi? Meilläkin oli alkava suolitukos kesällä. Parafiini öljyä annoin pari milliä muutaman tunnin välein.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!