#65 Neidin tarina

Jokaisella meillä on tarinansa. Nyt kerron miten Neidin ja minun tarina alkoi.

Helmikuussa 2012 aloitin apulan yms sivujen selaamisen. En oikeastaan edes tiennyt millaista kania etsin ja oletin vain vastaan tulevan jotain sopivaa. Aluksi selailin niitä noin viikon välein eikä mitään löytynyt vaikka uusia ilmoituksia tuli lähes päivittäin.
Entinen omistaja laittoin kuvan Neidistä pienenä. Eikö ollut suloinen tapaus!
Etsinnät jatkuivat eikä mitään löytynyt. Muuton jälkeen (toukokuussa) aloin pikkuhiljaa turhautua. En ollut löytänyt yhään hyvää ehdokasta. Selailin apulaa päivittäin ja samoja ilmoituksia uudestaan ja uudestaan ja turhautuneena aloin miettiä jo "ei niin sopivia" ehdokkaita. Sitten näin Neidin ilmoituksen. Jotenki se vain kolahti heti. Pitihän siinä vielä miettiä kaikkea, mutta illalla laitoin sen entiselle omistajalle sähköpostia. Toivoin vain ettei sitä ollut joku jo hakenut. Muutama sähköposti laiteltiin puolin ja toisin 9.6.2012 haettiin Neiti kotiin.

Neidillä kesti muutama päivä kotiutua ja kotiuduttuaan siitä kuoriutui valloittava persoona! Perheenikin ihastui siihen heti ja Neiti tietysti nautti ylimääräisestä huomiosta.

 Se sai olla päivisin huoneessani vapaana ja illat se nukkui häkissä. Aamuisin se teki lähes samaan aikaan selväksi että oli herännyt ja halusi ulos. Päästin sen ulos ja se hyppäsi heti viereeni sängylle ja nukkui vieressäni vielä hetken. Sitten se touhusi omiaan kunnes hyppäsi takaisin sänkyyn herättämään minua.
Sänky on Neidin ehdoton lemppari paikka.
Silloin kun isäntä oli luonani yötä niin Neiti hyppäsi aamusin aina meidän väliin ja vaati normaalia enemmän huomiota minulta. Se oli selkeästi mustasukkainen. Päivisin se keksi tehdä tarpeensa isännän puolelle sänkyä. Päivä isännän lähdettyä se "palautui" taas normaaliksi eikä tehnyt enää tarpeitaan sängylle.

Kesällä se pääsi aina välillä ulos aitaukseen. Se ei viihtynyt siellä yksinään joten ulkoilut jäivät aika vähälle.
Koulusta/töistä tullessani se tuli aina innoissaan ovelle vastaan ja kävi aina uteliaana tavarani läpi josko joukosta löytyisi hyvyyksiä. Välillemme syttyi nopeasti pieni luottamus. Kuitenkin töiden lisääntyessä Neiti alkoi reagoida poissaolooni. Se alkoi tehdä tuhoja jolloin päätimme isännän kanssa rakentaa sille oman aitauksen huoneeseeni. Tämä toimi jotenkuten, mutta Neiti myös protestoi asiaa tekemällä enemmän tuhoja. Minun oli pakko ottaa tuhot huomioon sillä olinhan vuokralla siinä kämpässä. Valitettavasti tämä kasvatti väliimme pienoisen kuilun. Yhteiselo jatkui siltikin hyvin.
Lokakuussa jouduin valitettavasti viemään Neidin äidilleni hoitoon muutamaksi viikoksi. Se joutui elämään tallissa ja sai aivan liian vähän huomiota. Viikonloppuisin kävin moikkaamassa sitä ja vietin sen kanssa mahdollisimman paljon aikaa. Kuitenkin näin suuri muutos jätti jälkiä. Vaikka se rakastaakin huomiota niin se ei luottanut muihin ihmisiin. Sitä pelotti jäädä tuntemattomaan paikkaan aivan yksin. Välissämme oleva pieni kuilu kasvoi tämän myötä. Tämä oli myös minulle raskasta ja toivon vain, että olisi ollut joku parempi ratkaisu.

Kotiuduttuamme Neiti tykkäsi olla enemmän yksikseen kuin ennen. Vietimme kuitenkin paljon aikaa keskenämme ja saatoimme makoilla lattialla jopa tunteja seurustellen. Ja sama meno jatkuu. Parhainta Neidissä on sen ihana persoonallisuus. Isännän mukaan sovimme hyvin yhteen koska muistutamme kuulemma toisiamme.

6 kommenttia:

 1. Jollaintapaa ihastuttava tarina c: ihana Neiti kun änki nukkumaan aina siun kanssa aamusin ♥ ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se osaa kyllä olla tosi ihana halutessaan :)

   Poista
 2. Toivottavasti saat kuilua kavennettua pikku hiljaa pienemmäksi että luottamus löytyy uudelleen! Tarinan alku oli ihana, ja uskon kyllä että teidän suhde muuttuu takaisin samanlaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luottamusta ollaan onneksi saatu jo rakennettua uudestaan. En kuitenkaan usko suhteestamme tulevan samanlaista (aina on kuitenkin parannettavan varaa) sillä nyt on eri tilanne kuin silloin. Isoimpana muuttujana on se, että en ole Neidin "ainut" seura vaan sillä on Poju :) Tulipa hassusti selitettyä, mutta toivottavasti ymmärsit :)

   Poista
 3. :D Kun olit laittanu tohon et millon haitte Neidin, niin me haettiin viime vuonna samana päivänä mun eka kani. Sekin haettiin 9.6. mutta vuonna 2013 ;D

  Ps. Uusi lukija!

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!