#23 Koulutus

Ajattelin kirjoittaa hiukan siitä, miten koulutan meidän kaneja.

Neitiä ei ole sen kummemmin koulutettu. Jonkun verran on saatu se tuhoamisvimmaa kuriin mikä helpottaa vapaana oloa. Tämä olikin harvinaisen pitkä prosessi ja se alkoi heti sen minulle tultua. Johdot olivat sen suurta herkkua ja mm. meidän telkkarin piuha on lähes kokonaan teipattu. Lisäksi vanhasta vuokrakämpästä se jyrsi listat pilalle ja tapetit seinästä. Silloin piti vain kokoajan olla komentamassa ja vahtiamassa sen tekemisiä.

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että se ottaa asiat aika lunkisti. Ei jyrsi enää piuhoja, ei listoja ja tapetteja meillä ei olekaan. Tietty näitäkin pitää aina varoa ja siksi suojata kaikki hyvin. Muuten se "toimii" mielestäni tarpeeksi hyvin ollakseen niinkin persoonallinen tapaus. Se tulee mielellään luokse ja on sylissä.

Pojun kanssa olen yrittänyt kouluttamisella helpottaa käytännön asioita. Mielessä lähinnä se, että jos sen joskus joutuu antamaan pois, olisi se mahdollisimman helppo tapaus.

Tällä hetkellä se tietää että napsutus tarkoittaa ei. Esim. jos se on menossa paikkaan, mihin ei saa mennä ja napsutan muutaman kerran niin se tulee pois sieltä. Tämä toimii n. 85% ajasta.

Nyt sylissä oleminen koitetaan tehdä mukavaksi kokemukseksi porkkanan palojen avulla. Se saa sen ollessaan sylissä tai sitten kun lasken sen maahan. Ja näitä tehdään aina silloin tällöin sen ollessa vapaana. 

Samaa olen käyttänyt luoksetulemiseen. Kutsun sen luokse ja kun se tulee, se saa palkkion. Tämä on sujunut yllättävän hyvin!
Ekaa kertaa valjaissa
Valjaitakin ollaan nyt alettu kokeilemaan varsinkin Pojun kanssa.

Kauhean ikävän takia olen katsellut paljon vanhoja kuvia elukoista. Varsinkin kuvia Pojusta kun se meille tuli. Voi se oli niin pieni! Saa nähdä kuinka paljon se on kasvanut nyt poissaollessani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!