#4 Näin meillä asutaan makuuhuoneessa

Jokaisessa taloudessa kanit asuvat vähän eritavalla. Meillä ei pidetä (erikoistapauksia lukuunottamatta) kaneja ollenkaan häkissä. Molemmille on tehty kompostikehikosta (tässä linkki) pieni aitaus häkin jatkotksi, jossa saavat vapaasti liikkua. Kuvat saa klikkaamalla isommiksi.

Neiti:

Neidin alue koostuu viidestä kompostiverkosta. Yksi verkko on 68cm korkea ja 88cm leveä. Alue on siis 136cm pitkä ja 68cm leveä.

Virikkeinä Neidillä on pahvilaatikosta tehty "tunneli" mitä se tykkää jyrsiä. Mukana myös "heinätunneli" mikä siirretään takaisin Pojulle, koska Neiti ei siitä juurikaan välittänyt. Häkkiin nojaa Neidin maskottinalle.
Neidin häkki on mitoiltaan: P 78 x L 48 x K 40cm. Se on pieni, jos kania pidettäisiin häkissä jatkuvasti. Häkissä on edessä ja päällä avattavat luukut. Päällä oleva on erittäin kätevä siivouksen kannalta.

Pohjana toimii Neidin oma vaaleanpunaiseksi värjääntynyt viltti. Vessakopissa vielä tämän viikon kuivikkeena toimii puru. Heinäverkko on metallinen ja se on nyt laskettu mahdollisimman alas siivouksen edistämiseksi.
Poju:

Pojun alue on pienempi, kuin Neidin. Se koostuu kolmesta kompostiverkosta. Verkkojen aukot ovat liian isot Pojulle (9cm korkeat ja 4,5cm leveät) ja se mahtuu tulemaan niistä läpi. Tämän takia aitaus on vuorattu ulkopuolelta pahveilla. Lisäksi aitauksen päällä pidetään nykyisin pahvia, jottei pikkuinen pääse kiipeämään sieltä pois.

Kuljetuskoppa jätettiin Pojun aitaukseen, sillä se tykkää oleilla siellä sisällä ja päällä. Lisäksi aitauksesta löytyy kaksi muovista ruokakeppua (toisella tuodaan tuoreruokaa), metallinen pallo, pahvia, rätti sekä häkin nurkalta löytyy Pojun maskottinalle.
Pojun häkki on isompi, mitä Neidin. Se on mitoiltaan P 95 x L 57 x K 46 cm. Siihen kuuluu myös vaalean harmaa taso. Se on otettu toistaiseksi pois, sillä Pojun vessakoulutus on vielä hiukan vaiheessa eikä vessaa voi vielä siirtää. Tason kuuluisi olla toisella reunalla, jotta sen saisi tukevasti kiinni. Pojun häkissä yksi sivu aukeaa kokonaan, mikä helpottaa kanin kulkemista. Häkissä ei ole päällä avattavaa luukkua, mikä vaikeuttaa siivousta.

Häkin pohjalla olevaa mattoa/vilttiä vaihdellaan vielä aika usein. Tällä hetkellä siinä on risainen, punainen räsymatto. Vessassa kuivikkeena toimii puru. Muovinen heinäteline kiinnitetään ulkopuolelle, mikä vähän vaikeuttaa heinien syömistä, mutta ajaa kuitenkin asiansa.
Ensi viikolla on tulossa postista Porta Pellis Olkipelletisäkki. Tämä on hyvin odotettu paketti, sillä puru on osoittautunut huonoksi kuivikkeeksi Pojun tultua. Pitkän karvan takia sitä kulkeutuu pikkuisen mukana joka paikkaan ja se takkuuntaa sen turkkia.

Tarkoituksena myöhemmin hankkia molemmille häkkien pohjalle uudet räsymatot. Pojulle tietty sininen tai vihreä ja Neidille joko vaaleanpunainen tai normaali punainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnistasi! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman nopeasti!